Cassatakage
Dette er en kage, der er flækket og fyldt med tørrede frugter og den italienske friskost ricotta. Kagen har jeg lært at kende fra brødrene Harders bog om det italienske køkken. Her til jul bager jeg en luksusudgave med flere frugter og glasur.
Ingredienser
- Kage:
- 5 æg
- 150 g sukker
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Sukkerlage:
- 1½ dl sukker
- 1½ dl vand eller
- hvidvin
- 3 skiver citron
- Fyld:
- 500 g ricotta
- 100 g god mørk
- chokolade (hakket)
- 100 syltet appelsineller
- pomeransskal (hakket)
- 50 g sukat (hakket)
- 50 g lyse rosiner (hakkede)
- Marcipanovertræk:
- 400 g ren rå marcipan
- glasur af flormelis og vand
- Pynt:
- Ca. 10 flotte cocktailbær, ca. 20 hele mandler og evt. lidt hakket, syltet appelsin- eller pomeransskal
- Kage: Pisk æg og sukker skummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen. Hæld dejen i en smurt springform. Bag ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn. Lad kagen køle af på en bagerist.
- Sukkerlage: Kog sukker og vand/vin med citron. Lad lagen køle af og fjern citronskiverne.
- Fyld: Rør ricotta sammen med hakket chokolade, appelsin- eller pommeransskal, sukat og rosiner.
- Saml kagen: Flæk ka gen i to med en brød kniv. Læg den nederste del af kagen på et kagefad eller en
- stor tallerken. Stænk med halvdelen af sukkerlagen. Læg fyldet på bunden, læg den øverst del af kagen ovenpå og stænk med resten af sukkerlagen.
- Marcipanovertræk: Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir – så stort, at den kan dække kagen. Træk det ene stykke bagepapir forsigtigt af og vend den udrullede marcipan på det andet stykke bagepapir hen over kagen, så det dækker. Træk bagepapiret af og skær kanterne af marcipanen til.
- Glasur: Rør flormelis og en anelse vand til en passende tyk konsistens. Smør glasuren i et jævnt lag oven på marcipanen. Pynt med cocktailbær, mandler og evt. citrusskal.