fisk

Ceviche

Får du fisk de to anbefalede gange om ugen? Eller mangler du inspiration til fisken? Så får du en lækker ret med fisk i hovedrollen her..

4

Ingredienser

  • 250 g laksefilet uden skind og ben
  • 250 g torskefilet uden skind og ben
  • saft af 4 limefrugter
  • 2 appelsiner
  • 2 røde grapefrugter
  • 1 granatæble
  • 1 moden avokado
  • 1 stort rødløg
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 rød chili
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • Tilbehør:
  • 4 skiver groft hvedebrød

Sådan gør du:

  1. Skær fiskene i tern på ca. 3x3 cm. Kom dem i en skål og vend dem med limesaften. Lad fisken trække natten over i køleskabet. Hæld limesaften fra fisken. Skær skallen af appelsiner og grapefrugter − det er vigtigt, at skallen skæres og ikke pilles af, så den hvide inderskal og hinder fjernes. Skær appelsiner og grapefrugter i små tern på ca. 1x1 cm. Fjern den inderste hvide midte af frugterne. Halver granatæblet og pil kernerne ud. Skær avokadoen i tern på ca. 1x1 cm. Hak løget. Hak korianderen groft. Flæk chilien, fjern kernerne og skær den i små tern. Bland fisken med frugt, avokado, løg, koriander, chili, limesaft og olie. Smag cevichen til med salt og lad den trække 15 minutter. Server groft brød til.
  2. Energi pr. person: 480 kcal.