Hurtig chili sin carne
Hurtigt lavet af løg, chili, hvidløg, kanel, tomater, peberfrugter, bønner og kikærter og smukt serveret med frisk koriander og tortillachips.
4
Ingredienser
- 1 hakket løg
- 2 hakkede fed hvidløg
- 1 udkernet, fintsnittet rød chili
- 2 spsk olivenolie
- 3 udkernede, groftskårne peberfrugter, f.eks. grøn og orange
- 2 dåser hakkede, flåede tomater, evt. øko
- 1 stang kanel
- 1 laurbærblad
- salt, friskkværnet peber
- 1 dåse afdryppede kidneybeans
- 1 dåse afdryppede kikærter
- 1 bdt koriander
- 1 dl dl skyr
- 50 g tortillachips.
Sådan gør du:
- Svits løg, hvidløg og chili i olie i en gryde eller stor sauterepande under omrøring.
- Bland peberfrugterne ved og svits dem med i et par minutter, inden tomaterne hældes over. Tilsæt kanelstang, laurbær samt salt og peber og lad det hele småsnurre 15-20 minutter. Vend kidneybeans og kikærter i, varm det hele godt igennem, check krydringen og servér med frisk koriander, skyr samt tortillachips.
- Energi pr. person: 690 kcal, fedt 24%, protein 21%, kulhydrat 55%.