chili

Hurtig chili sin carne

Hurtigt lavet af løg, chili, hvidløg, kanel, tomater, peberfrugter, bønner og kikærter og smukt serveret med frisk koriander og tortillachips.

4

Ingredienser

  • 1 hakket løg
  • 2 hakkede fed hvidløg
  • 1 udkernet, fintsnittet rød chili
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 udkernede, groftskårne peberfrugter, f.eks. grøn og orange
  • 2 dåser hakkede, flåede tomater, evt. øko
  • 1 stang kanel
  • 1 laurbærblad
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 dåse afdryppede kidneybeans
  • 1 dåse afdryppede kikærter
  • 1 bdt koriander
  • 1 dl dl skyr
  • 50 g tortillachips.

Sådan gør du:

  1. Svits løg, hvidløg og chili i olie i en gryde eller stor sauterepande under omrøring.
  2. Bland peberfrugterne ved og svits dem med i et par minutter, inden tomaterne hældes over. Tilsæt kanelstang, laurbær samt salt og peber og lad det hele småsnurre 15-20 minutter. Vend kidneybeans og kikærter i, varm det hele godt igennem, check krydringen og servér med frisk koriander, skyr samt tortillachips.
  3. Energi pr. person: 690 kcal, fedt 24%, protein 21%, kulhydrat 55%.