Opskrift på chokolade-nøddecreme

Chokolade-nøddecreme

Hjemmelavet nøddecreme med chokoladeer en god grund til at stå op om morgenen.

1

Ingredienser

  • 60 g hasselnødder
  • 30 g flormelis
  • 10 bløde og lækre dadler uden sten
  • 100 g lys chokolade
  • 150 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • Tilbehør: ristet brød

Sådan laver du chokolade-nøddecreme

  1. Blend nødderne med flormelis og dadler i en mini foodprocessor, så det bliver en glat masse.
  2. Hak lys og mørk chokolade og skær smørret i tern. Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad. Rør det smeltede chokolade og smør i nøddemassen og kom det på glas – drys evt. overfladen med lidt hakkede hasselnødder.
  3. Opbevar chokoladecremen køligt og lad den få stuetemperatur, når du skal smøre det på brødet. Tag glasset frem på køkkenbordet 1½ time før chokolade-nøddecremen skal spises. Eller endnu bedre lad et lille glas stå på køkkenbordet, så det er smørbart, når du får lyst til et stykke ristet brød med chokolade-nødde creme.