Chokolade-trøffeltoppe med mandler
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Kogetid:
- få min.
- (ca. 25 stk.)
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk sukker
- 200 g mørk chokolade (eller lys)
- 25 g smør
- 1/2 tsk fintrevet appelsinskal
- ca. 25 små folieforme
- 25 hele mandler (med hinde)
- Varm piskefløde langsomt op i en gryde, så den næsten er ved at koge.
- Rør sukker i og hæld flødeblandingen i en skål.
- Bræk stykker af chokoladen, rør den i fløden og lad chokoladen smelte.
- Lad blandingen blive ca. 40 grader.
- Rør smør i chokolademassen.
- Rør fintrevet appelsinskal i.
- Kom chokolade-trøffelmassen i en sprøjtepose og tryk små toppe i formene. Sæt en mandel i hver.
- Lad trøffeltoppene størkne i køleskab.