Chokolade-trøffeltoppe med mandler

Chokolade-trøffeltoppe med mandler

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Kogetid:
  • få min.
  • (ca. 25 stk.)
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk sukker
  • 200 g mørk chokolade (eller lys)
  • 25 g smør
  • 1/2 tsk fintrevet appelsinskal
  • ca. 25 små folieforme
  • 25 hele mandler (med hinde)

  1. Varm piskefløde langsomt op i en gryde, så den næsten er ved at koge.
  2. Rør sukker i og hæld flødeblandingen i en skål.
  3. Bræk stykker af chokoladen, rør den i fløden og lad chokoladen smelte.
  4. Lad blandingen blive ca. 40 grader.
  5. Rør smør i chokolademassen.
  6. Rør fintrevet appelsinskal i.
  7. Kom chokolade-trøffelmassen i en sprøjtepose og tryk små toppe i formene. Sæt en mandel i hver.
  8. Lad trøffeltoppene størkne i køleskab.