Chokoladekage opskrift med mango-granité

Chokoladekage med mango-granité

4

Ingredienser

  • Chokoladekage
  • 265 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 125 g mel
  • saften af 1 a
  • Mango-granité
  • 100 g rørsukker
  • 2½ dl vand
  • saften af 1 lime
  • 350 g moden mango skåret i tern
  • ½ moden mango
  • ½ granatæble
  • bladene fra 1-2 kviste mynte. ppelsin.

Sådan gør du

  1. Hak chokoladen og kom den i en skål sammen med smør og smelt det over vandbad. Pisk æggene sammen med sukkeret i en skål, indtil det er hvidt og luftigt, anvend gerne en elpisker. Rør chokolade-smør-blandingen i æggemassen. Sigt og rør melet i dejen, og vend det rundt med en dejskraber. Rør afslutningsvis dejen forsigtigt med appelsinsaft.
  2. Fyld dejen i små muffinforme og bag dem 12-14 min. ved 185 grader og 18-20 min. i almindelig muffinstørrelse.
  3. Kom sukker og vand i en gryde og bring det til kogepunktet. Hæld sukkerlage, limesaft og mangostykker i en blender og blend til jævn konsistens er opnået. Fyld granitéen i en plastbakke og kom den i fryseren. Skrab i granitéen med en gaffel, når den begynder at fryse i overfladen – gentag dette indtil granitéen er frossen og ligner mango-isflager.
  4. Før servering rives der godt frem og tilbage med en gaffel, så mango-granitéen deler sig i iskrystal-lignende stykker.
  5. Pil eller bank kernerne ud af granatæblet og skær mango i skiver.
  6. Anret med friske mangostykker, granatæblekerner og mynte.