Chokoladekage med mango-granité
4
Ingredienser
- Chokoladekage
- 265 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 2 æg
- 100 g sukker
- 125 g mel
- saften af 1 a
- Mango-granité
- 100 g rørsukker
- 2½ dl vand
- saften af 1 lime
- 350 g moden mango skåret i tern
- ½ moden mango
- ½ granatæble
- bladene fra 1-2 kviste mynte. ppelsin.
Sådan gør du
- Hak chokoladen og kom den i en skål sammen med smør og smelt det over vandbad. Pisk æggene sammen med sukkeret i en skål, indtil det er hvidt og luftigt, anvend gerne en elpisker. Rør chokolade-smør-blandingen i æggemassen. Sigt og rør melet i dejen, og vend det rundt med en dejskraber. Rør afslutningsvis dejen forsigtigt med appelsinsaft.
- Fyld dejen i små muffinforme og bag dem 12-14 min. ved 185 grader og 18-20 min. i almindelig muffinstørrelse.
- Kom sukker og vand i en gryde og bring det til kogepunktet. Hæld sukkerlage, limesaft og mangostykker i en blender og blend til jævn konsistens er opnået. Fyld granitéen i en plastbakke og kom den i fryseren. Skrab i granitéen med en gaffel, når den begynder at fryse i overfladen – gentag dette indtil granitéen er frossen og ligner mango-isflager.
- Før servering rives der godt frem og tilbage med en gaffel, så mango-granitéen deler sig i iskrystal-lignende stykker.
- Pil eller bank kernerne ud af granatæblet og skær mango i skiver.
- Anret med friske mangostykker, granatæblekerner og mynte.