Chokoladekage med stjerne
Det er én af mine yndlingskager,som jegserverer til kaffe og tildessert med lidt henkogt henkogt/syltet frugt til.
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 45 min.
- Fryse-egnet
- 4 æg
- 200 g lyst rørsukker
- 200 g mørk chokolade
- 75 g smør
- 5 spsk piskefløde
- 75 g mandler (malede
- eller meget finthakkede)
- 1 top spsk mel
- 1 tsk bagepulver
- Pynt: flormelis
- Pisk æggeblommernemed sukker, til det ertykt og skummende.
- Pisk æggehvidernestive. Bræk chokoladeni mindre stykker og komdem i en gryde med smør og piskefløde.
- Smelt det sammen oversvag varme.
- Bland demalede mandler medmel og bagepulver.
- Pisk den smeltedechokoladeblanding iæggemassen og vendmandelblandingen i.
- Vend til sidst de stiftpiskedeæggehvider i.
- Smør en springform, 22cm. i diam. godt og komchokoladedejen i.
- Bagkagen midt i ovnen ved175 grader i ca. 45 min.
- Lad den svale, før dentages ud af formen. Klipen stjerne i papir, lægden på kagen og dryssigtet flormelis på.
- Tag forsigtigt skabelonenaf, så der ikke drysserflormelis på den mørkestjerne.