Chokoladekage med stjerne

Chokoladekage med stjerne

Det er én af mine yndlingskager,som jegserverer til kaffe og tildessert med lidt henkogt henkogt/syltet frugt til.

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Fryse-egnet
  • 4 æg
  • 200 g lyst rørsukker
  • 200 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • 5 spsk piskefløde
  • 75 g mandler (malede
  • eller meget finthakkede)
  • 1 top spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Pynt: flormelis

  1. Pisk æggeblommernemed sukker, til det ertykt og skummende.
  2. Pisk æggehvidernestive. Bræk chokoladeni mindre stykker og komdem i en gryde med smør og piskefløde.
  3. Smelt det sammen oversvag varme.
  4. Bland demalede mandler medmel og bagepulver.
  5. Pisk den smeltedechokoladeblanding iæggemassen og vendmandelblandingen i.
  6. Vend til sidst de stiftpiskedeæggehvider i.
  7. Smør en springform, 22cm. i diam. godt og komchokoladedejen i.
  8. Bagkagen midt i ovnen ved175 grader i ca. 45 min.
  9. Lad den svale, før dentages ud af formen. Klipen stjerne i papir, lægden på kagen og dryssigtet flormelis på.
  10. Tag forsigtigt skabelonenaf, så der ikke drysserflormelis på den mørkestjerne.