Chokoladesmåkager
Friskbagte småkager med chokolade og nødder er fristende godbidder, der er lækre til en kop kaffe eller te. Dejen kan holde sig flere dage i køleskabet eller fryses i passende portioner, som bages, når trangen til noget sødt og sprødt melder sig.
(80-100 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 1 time (hvis alle småkagerne bages på én gang)
- Hviletid: et par timer (eller natten over)
- Bagetid: ca. 10 min. pr. bageplade
- Dejen er fryse-egnet
- 50 g mørk chokolade
- 200 g smør (blødt)
- 200 g sukker (gerne gyldent rørsukker)
- 2 æg
- 225 g hvedemel (brug evt. groft speltmel til halvdelen)
- 50 g valnøddekerner (hakkede)
- 50 g pistacienøddekerner (eller pinjekerner, hakkede)
- Glasur:
- 100 g flormelis
- 2 spsk. god kakao
- ca. 1 spsk vand
- Pynt:
- evt. chokolademokkabønner
- Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad.
- Rør smørret skummende med sukker, så det bliver let og luftigt. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt ad gangen til smørblandingen.
- Rør chokoladen i og derefter melet. Tilsæt hakkede nødder.
- Del dejen i 4 og tril dem til stænger på et meldrysset bord(hver ca. 4 cm i diameter).
- Pak hver stang tæt ind i bagepapir og læg den i køleskabet i mindst et par timer. Stængerne kan også kommes i frysepose og fryses til senere brug.
- Skær hver stang ud i 20-25 tynde skiver. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag ved 200 grader i ca. 10 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
- Nydes friskbagte og kan evt. pyntes med glasur kort tid før servering. Rør glasuren sammen af flormelis, kakao og vand til tyktflydende konsistens. Sæt en lille klat på hver kage og pynt evt. med chokolade-kakaobønner.
- Kan opbevares i kagedåse.