Chokoladestykker

Chokoladestykker

Portionen giver 20 stk.

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g finvalsede havregryn (ca. 11/2 dl)
  • 50 g mørkt chokolade med mindst 70% kakaoindhold
  • 1 æg
  • 2 spsk fedtstof
  • 1 spsk sukker
  • 325 g hvedemel

  1. Lun 2 dl mælk. Smuldr 25 g gær i et bagefad og rør den ud i den lune mælk.
  2. Tilsæt 50 g finvalsede havregryn (ca. 11/2 dl) og lad det trække ca. 5 min. Tilsæt 50 g mørkt, grofthakket chokolade med mindst 70% kakaoindhold, 1 æg, 2 spsk fedtstof og 1 spsk sukker.
  3. Bland ca. 325 g (ca. 51/2 dl) hvedemel i lidt ad gangen, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt. Stil den tildækket til hævning ca. 30 min.
  4. Slå dejen ned og rul den til et stykke på 20x30 cm og ca. 11/2 cm tykt. Del dejen i 20 firkanter. Læg stykkerne på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve 15 min.
  5. Bag chokoladestykkerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.