Chokolade/valnødde-muffins
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Koge/bagetid:
- 30 min.
- Fryse-egnet
- (12 stk)
- 200 g mørk chokolade
- 50 g smør
- 275 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g sukker
- 100 g farin
- 50 g valnøddekerner (hakkede)
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1 æggehvide
- 1 dl mælk
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Pisk æg, æggehvide og mælk sammen og tilsæt chokolade/smør.
- Rør de tørre ingredienser i og fordel dejen i ca. 12 muffinsforme foret med papirforme.
- Bag kagerne midt i ovnen ca. 25 min. og lad dem afkøle på en rist.
- Pynt evt. med glasur: smelt 75 g mørk chokolade sammen med 2 spsk piskefløde og 1 spsk sirup.
- Drys evt. med sukkerpynt eller hakkede valnødder.