Chokolade/valnødde-muffins

Chokolade/valnødde-muffins

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Koge/bagetid:
  • 30 min.
  • Fryse-egnet
  • (12 stk)
  • 200 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 275 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g sukker
  • 100 g farin
  • 50 g valnøddekerner (hakkede)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1 æggehvide
  • 1 dl mælk

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  4. Pisk æg, æggehvide og mælk sammen og tilsæt chokolade/smør.
  5. Rør de tørre ingredienser i og fordel dejen i ca. 12 muffinsforme foret med papirforme.
  6. Bag kagerne midt i ovnen ca. 25 min. og lad dem afkøle på en rist.
  7. Pynt evt. med glasur: smelt 75 g mørk chokolade sammen med 2 spsk piskefløde og 1 spsk sirup.
  8. Drys evt. med sukkerpynt eller hakkede valnødder.