Citronpåskeæg med nougat

Citronpåskeæg med nougat

Lækre frisklavede citronpåskeæg med nougat.

12 stk.

Ingredienser

  • Citronpåskeæg med nougat
  • 400 g god ren marcipan
  • 2 tsk. fintreven, usprøjtet citronskal
  • 150 g blød nougat
  • 200 g hvid chokolade
  • gul levnedsmiddelfarve

  1. Ælt marcipanen med citronskal. Del marcipanen i 12 kugler. Tryk kuglerne ud til cirkler.
  2. Del nougaten i 12 stykker, og form dem i æggefacon. Læg nougaten på marcipanstykkerne, og fold marcipanen omkring. Form dem til æg. Stil dem tildækket i køleskabet 1 times tid.
  3. Hak og smelt ⅔ af den hvide chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rør resten af den hvide chokolade i, til den er smeltet.
  4. Farv chokoladen lysegul med levnedsmiddelfarve. Hold et æg ad gangen ind over chokoladen f.eks. på en gaffel.
  5. Overhæld den med chokolade. Læg dem på bagepapir, og lad chokoladen stivne.