Cookies med masser af fyld
Superlækre cookies med masser af fyld. Dejen er nem at lave og opbevare enten på køl eller frost – indtil cookie-trangen melder sig.
ca 24 stk
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: 15 min.
- Den rå dej er fryse-egnet
- 125 g blødt smør
- 100 g sukker
- 100 g farin
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 75 g soltørrede tranebær eller rosiner
- 75 g nødder (hakkede)
- 125 g mørk chokolade (grofthakket)
- Pisk smør og sukker cremet og pisk farin, æg og vaniljesukker i.
- Sigt melet sammen med bagepulver og rør det i dejen sammen med salt.
- Rør frugt, nødder og chokolade i dejen. Del dejen i to dele og form dem til tykke pølser. Pak dem ind og sæt dem i køleskabet mindst 1 time.
- Bagning: Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
- Skær dejen i 2 cm tykke skiver og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
- Bag kagerne 12-15 min. og lad dem afkøle på pladerne 5 min., før de flyttes over på en rist.
- Læg de afkølede kager i en kagedåse.