Cookies med masser af fyld

Cookies med masser af fyld

Superlækre cookies med masser af fyld. Dejen er nem at lave og opbevare enten på køl eller frost – indtil cookie-trangen melder sig.

ca 24 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 15 min.
  • Den rå dej er fryse-egnet
  • 125 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g farin
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 75 g soltørrede tranebær eller rosiner
  • 75 g nødder (hakkede)
  • 125 g mørk chokolade (grofthakket)

  1. Pisk smør og sukker cremet og pisk farin, æg og vaniljesukker i.
  2. Sigt melet sammen med bagepulver og rør det i dejen sammen med salt.
  3. Rør frugt, nødder og chokolade i dejen. Del dejen i to dele og form dem til tykke pølser. Pak dem ind og sæt dem i køleskabet mindst 1 time.
  4. Bagning: Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
  5. Skær dejen i 2 cm tykke skiver og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
  6. Bag kagerne 12-15 min. og lad dem afkøle på pladerne 5 min., før de flyttes over på en rist.
  7. Læg de afkølede kager i en kagedåse.