-
Bemærker du et dyr igen og igen, er det måske et tegn: ”De vil fortælle dig noget”
-
Her er de syv indre energier, der former vores valg – hvilken er du?
-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
Culottesteg med gratinerede kartofler og jordskokker
En nem klassiker, hvor både kød og tilbehør skal passe sig selv i ovnen.
4
Ingredienser
- 1 kalveculotte på ca. 1,2 kg
- olivenolie til stegning
- 3 kviste timian
- 2 kviste oregano eller merian
- 2 fed knust hvidløg
- lidt olivenolie
- ½ tsk revet citronskal
- salt og peber
- 750 g kartofler
- 250 g jordskokker
- 1 løg
- 2 kviste timian, plukket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 ½ dl piskefløde
- 50 g revet ost
- ¼ tsk muskatnød, revet
- Tilbehør: grøn salat.
Sådan gør du
- Skær scenen af culotten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i lidt olivenolie på en pande.
- Inden kødet sættes i ovnen, skræl da kartofler, jordskokker og løg, og skær dem i skiver. Læg det hele i et ovnfast fad, krydr med salt, peber, timian og hvidløg og vend det godt sammen.
- Bland fløde og revet ost i en skål, krydr med lidt revet muskat og hæld det over kartoflerne. Bag det i ovnen 45-50 min ved 185 grader, til grøntsagerne er møre.
- Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, oregano eller merian, hvidløg, olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Steg nu kødet i ovnen i 35 min ved 200 grader, og lad det hvile 15 minutter før udskæring.
- Skær kødet i skiver, og servér med gratinerede kartofler og jordskokker, samt gerne en sprød grøn salat til. Prøv evt. denne tomatkompot som tilbehør.