Tomatkompot
SPONSORERET indhold

Tomatkompot

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker tomatkompot, der passer perfekt til sommerens stege.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
08. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

4 modne tomater
1 rødløg
1 fed hvidløg
100 g knoldselleri eller ½ pastinak
lidt olivenolie
bladene af 1-2 kviste timian
1 spsk tomatpure
½ spsk vineddike eller æbleeddike
½ tsk sukker
salt og peber

Sådan gør du

Hak tomaterne, og pil og snit løg, hvidløg og selleri i tern. Rist løg, hvidløg og selleri i en gryde med lidt olivenolie, til de er møre. Tilsæt hakkede tomater, timian, tomatpure, vineddike og sukker. Lad kompotten simre ca. 20 minutter, og krydr med salt og peber. 

Server tomatkompot i stedet for sauce – f.eks. til denne kalveculotte eller andre typer stege.

Tip: Kom hakkede friske krydderurter i kompotten; f.eks. basilikum, persille eller lidt frisk estragon.

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter