Culottesteg med gratinerede kartofler og jordskokker
SPONSORERET indhold

Culottesteg med gratinerede kartofler og jordskokker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En nem klassiker, hvor både kød og tilbehør skal passe sig selv i ovnen.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
08. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 kalveculotte på ca. 1,2 kg
olivenolie til stegning
3 kviste timian
2 kviste oregano eller merian
2 fed knust hvidløg
lidt olivenolie
½ tsk revet citronskal
salt og peber

750 g kartofler
250 g jordskokker
1 løg
2 kviste timian, plukket
1 fed hvidløg, finthakket
2 ½ dl piskefløde
50 g revet ost
¼ tsk muskatnød, revet
Tilbehør: grøn salat.

Sådan gør du

Inden kødet sættes i ovnen, skræl da kartofler, jordskokker og løg, og skær dem i skiver. Læg det hele i et ovnfast fad, krydr med salt, peber, timian og hvidløg og vend det godt sammen.

Bland fløde og revet ost i en skål, krydr med lidt revet muskat og hæld det over kartoflerne. Bag det i ovnen 45-50 min ved 185 grader, til grøntsagerne er møre.

Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, oregano eller merian, hvidløg, olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Steg nu kødet i ovnen i 35 min ved 200 grader, og lad det hvile 15 minutter før udskæring.  

Skær kødet i skiver, og servér med gratinerede kartofler og jordskokker, samt gerne en sprød grøn salat til. Prøv evt. denne tomatkompot som tilbehør.