Dampet laks med urtehollandaise
Laks er en populær spise i rigtig mange hjem. Her er en variation, der nok skal blive populær. Den dampede laks serveres med urtehollandaise.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
 - Koge/stegetid: 10 min.
 - Ikke fryse-egnet
 - 300 g laksefilet
 - 2-3 gulerødder
 - (fintsnittet)
 - 200 g knoldselleri
 - (fintsnittet)
 - 1-2 porrer (fintsnittet)
 - 25 g smør
 - salt og peber
 - 2 dl fiske- eller
 - hønsebouillon
 - 2 æggeblommer
 - 2 spsk citronsaft
 - Tilbehør: kogte kartofler, ris eller brød
 
- Svits urterne i en sautérpande med smør 3 min.
 - Krydr laksen med salt og peber og læg den på urterne. Hæld bouillon ved og lad retten simre under låg ca. 7 min.
 - Blend æggeblommerne med citronsaft og ¼ tsk salt. Tilsæt halvdelen af urterne fra laksen og blend igen. Tilsæt væske fra laksen, til sovsen har passende konsistens og smag til med salt og peber.
 - Anret laksen med urter og sovs og giv kogte kartofler, ris eller brød til.