Dampet laks med urtehollandaise
Laks er en populær spise i rigtig mange hjem. Her er en variation, der nok skal blive populær. Den dampede laks serveres med urtehollandaise.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- 300 g laksefilet
- 2-3 gulerødder
- (fintsnittet)
- 200 g knoldselleri
- (fintsnittet)
- 1-2 porrer (fintsnittet)
- 25 g smør
- salt og peber
- 2 dl fiske- eller
- hønsebouillon
- 2 æggeblommer
- 2 spsk citronsaft
- Tilbehør: kogte kartofler, ris eller brød
- Svits urterne i en sautérpande med smør 3 min.
- Krydr laksen med salt og peber og læg den på urterne. Hæld bouillon ved og lad retten simre under låg ca. 7 min.
- Blend æggeblommerne med citronsaft og ¼ tsk salt. Tilsæt halvdelen af urterne fra laksen og blend igen. Tilsæt væske fra laksen, til sovsen har passende konsistens og smag til med salt og peber.
- Anret laksen med urter og sovs og giv kogte kartofler, ris eller brød til.