Dampet laks med urtehollandaise

Dampet laks med urtehollandaise

Laks er en populær spise i rigtig mange hjem. Her er en variation, der nok skal blive populær. Den dampede laks serveres med urtehollandaise.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 300 g laksefilet
  • 2-3 gulerødder
  • (fintsnittet)
  • 200 g knoldselleri
  • (fintsnittet)
  • 1-2 porrer (fintsnittet)
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • 2 dl fiske- eller
  • hønsebouillon
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk citronsaft
  • Tilbehør: kogte kartofler, ris eller brød

  1. Svits urterne i en sautérpande med smør 3 min.
  2. Krydr laksen med salt og peber og læg den på urterne. Hæld bouillon ved og lad retten simre under låg ca. 7 min.
  3. Blend æggeblommerne med citronsaft og ¼ tsk salt. Tilsæt halvdelen af urterne fra laksen og blend igen. Tilsæt væske fra laksen, til sovsen har passende konsistens og smag til med salt og peber.
  4. Anret laksen med urter og sovs og giv kogte kartofler, ris eller brød til.