Dansk frokost
Rødebedesaft, fuldkornsklapsammen med frisk, kogt torskerogn. Dessert: Tykmælk med friske jordbær.
Ingredienser
- Kogt torskerogn:
- (Rigeligt til flere madpakker)
- 400 g frisk torskerogn (færdigkogt fra fiskehandleren kan også bruges)
- 2 spsk mayonnaise
- Saft af ½ citron
- 1 spsk kapers
- Salt og peber
- Dessert:
- 1 dl tykmælk
- 4-6 friske jordbær
- Lidt vaniljesukker
- 1 tsk sukker
- Lidt friskrevet citronskal
Sådan gør du:
- Rødbedesaft:
- Pres to-tre rødbeder gennem saftcentrifugen og hæld på flaske. Rødbedesaft kan også købes på flaske i helsekostbutikker.
- Kogt torskerogn:
- Kog rognbukserne i letsaltet vand i ca. 10 minutter (afhænger af buksernes størrelse). Fjern hinderne og lad rognen køle af. Mos rognen med en gaffel sammen med mayonnaise, kapers og citronsaft. Smag til med salt og peber. Læg mellem to stykker rugbrød sammen med en lille håndfuld salat.
- Dessert:
- Rør tykmælken med en knivspids vaniljesukker. Skær jordbærrene i skiver. Kom tykmælken i et lille patentglas, fordel jordbærskiverne over og drys med sukker og citronskal.