Den populære hindbærsnitte

Den populære hindbærsnitte

Børnenes favorit!

5-10 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ¼ tsk. hjortetaksalt
  • 175 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 50 g flormelis
  • Fyld:
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • Pynt:
  • 2 dl flormelis
  • 2 spsk. vand
  • kagekrymmel

  1. Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt hjortetakssalt, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab. Del dejen i to stykker.
  2. Hvert stykke udruller du til en rektangel 8 cm bred og 35 cm lang, dejen skal være ca. ½ cm tyk. Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel hindbærmarmelade over. Læg den anden dejplade over.
  3. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kagen i 7 cm brede snitter, som evt. kan halveres.
  4. Rør glasuren sammen, og smør den på snitterne, mens de stadig er lune. Drys med kagekrymmel. Afkøl snitterne.