Den populære hindbærsnitte
Børnenes favorit!
5-10 stk.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- ¼ tsk. hjortetaksalt
- 175 g smør
- 2 æggeblommer
- 50 g flormelis
- Fyld:
- 1 dl hindbærmarmelade
- Pynt:
- 2 dl flormelis
- 2 spsk. vand
- kagekrymmel
- Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt hjortetakssalt, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab. Del dejen i to stykker.
- Hvert stykke udruller du til en rektangel 8 cm bred og 35 cm lang, dejen skal være ca. ½ cm tyk. Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel hindbærmarmelade over. Læg den anden dejplade over.
- Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kagen i 7 cm brede snitter, som evt. kan halveres.
- Rør glasuren sammen, og smør den på snitterne, mens de stadig er lune. Drys med kagekrymmel. Afkøl snitterne.