burger

Sommermad: Den ultimative burger

Grillstegt bøf i fuldkornsbolle med sprødt grønt og tomat- hummus.

4

Ingredienser

  • 500 g hakket, magert oksekød
  • 1 spsk grov sennep
  • 2-3 spsk velafknugede kapers
  • salt, peber
  • olie til pensling/stegning
  • 4 store fuldkornsboller
  • 8 spsk tomat-hummus (se opskrift på forrige side)
  • en håndfuld brøndkarse og bredbladet persille
  • ½ agurk i skiver
  • 1-2 tomater i skiver
  • 1 lille hakket rødløg
  • både af 2 avokado

Sådan gør du:

  1. Ælt det hakkede kød med sennep og kapers. Del og form det til fire pæne store bøffer. Pensl kødet med olie, drys salt og peber på og grill bøfferne 4-5 minutter på hver side − efter tykkelse. Lun bollerne på grillen, flæk og smør dem med tomat-hummus og læg dem sammen med persille, agurk, tomat, rødløg, både af avokado og brøndkarse.
  2. Energi pr. person: 560 kcal, fedt 27%, protein 31%, kulhydrat 42%.