Pære Belle Hélène

Opskrift på pære Belle Hélène

Pæren er helt fortryllende, når den parres med den aromatiske ingefær. Vaniljeis og chokoladesaucen er de klassiske cremede elementer i denne dessert, som jeg har tilført lidt karamelliseret sprødhed i form af små kager.

4

Ingredienser

  • Pocherede pærer:
  • 40 g frisk ingefær
  • 4 pærer
  • 1 l vand
  • 350 g sukker
  • Sprøde kager:
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 25 g hvedemel
  • ¼ tsk salt
  • Chokoladesauce:
  • 80 g chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • Vaniljeis

Sådan laver du pære Belle Hélène:

  1. Pocherede pærer:
  2. Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker. Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehusene. Kom ingefæren i en gryde med vand og sukker, og bring det i kog. Pochér pærerne i det kogende vand i ca. 20 minutter under låg. Vandet skal ikke bulderkoge, men blot simre. Træk gryden fra varmen, og lad pærerne afkøle i lagen.
  3. Sprøde kager:
  4. Rør smør, sukker, mel og salt sammen. Forvarm ovnen til 160 grader ved varmluft. Sæt små klatter dej med god afstand imellem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  5. Chokoladesauce:
  6. Hak chokoladen fint. Bring fløde i kog i en gryde, og tilsæt chokoladen. Rør rundt i gryden, til chokoladen er helt smeltet. Servér med det samme.
  7. Anret to halve pærer på hver tallerken, og servér med en kugle vaniljeis, chokoladesauce og sprøde kager.