
Opskrift på pære Belle Hélène
Pæren er helt fortryllende, når den parres med den aromatiske ingefær. Vaniljeis og chokoladesaucen er de klassiske cremede elementer i denne dessert, som jeg har tilført lidt karamelliseret sprødhed i form af små kager.
4
Ingredienser
- Pocherede pærer:
- 40 g frisk ingefær
- 4 pærer
- 1 l vand
- 350 g sukker
- Sprøde kager:
- 50 g blødt smør
- 50 g sukker
- 25 g hvedemel
- ¼ tsk salt
- Chokoladesauce:
- 80 g chokolade
- 1 dl piskefløde
- Vaniljeis
Sådan laver du pære Belle Hélène:
- Pocherede pærer:
- Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker. Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehusene. Kom ingefæren i en gryde med vand og sukker, og bring det i kog. Pochér pærerne i det kogende vand i ca. 20 minutter under låg. Vandet skal ikke bulderkoge, men blot simre. Træk gryden fra varmen, og lad pærerne afkøle i lagen.
- Sprøde kager:
- Rør smør, sukker, mel og salt sammen. Forvarm ovnen til 160 grader ved varmluft. Sæt små klatter dej med god afstand imellem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Chokoladesauce:
- Hak chokoladen fint. Bring fløde i kog i en gryde, og tilsæt chokoladen. Rør rundt i gryden, til chokoladen er helt smeltet. Servér med det samme.
- Anret to halve pærer på hver tallerken, og servér med en kugle vaniljeis, chokoladesauce og sprøde kager.