Djævelsk kylling
4
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- 4 store kyllingelår
- 2 spsk olivenolie
- 2 små økocitroner, fintrevet skal og saft
- ½ bundt salvie, finthakket
- 1-2 tsk peperoncini – mere hvis du vil have den djævelsk stærk
- salt.
- Olie, citron, salvie og peperoncini piskes sammen og hældes i en frysepose. Smid også gerne citronskallerne med. Kom kyllingen i posen og mariner den her i et døgns tid.
- Hæld hele posens indhold ud i et ildfast fad, drys med salt og steg først kyllingen i en forvarmet ovn ved 220 grader i 10 min. Sænk derefter varmen til 150 grader og steg videre i en times tid. Kylling stegt langsomt og længe bliver lækkert og saftigt. Du kan sagtens slukke ovnen efter endt stegetid og lade kyllingen stå i den slukkede ovn en halv times tid….det bliver den kun bedre af.