Opskrift på kylling med peperoncini

Djævelsk kylling

4

Total:1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 4 store kyllingelår
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 små økocitroner, fintrevet skal og saft
  • ½ bundt salvie, finthakket
  • 1-2 tsk peperoncini – mere hvis du vil have den djævelsk stærk
  • salt.

  1. Olie, citron, salvie og peperoncini piskes sammen og hældes i en frysepose. Smid også gerne citronskallerne med. Kom kyllingen i posen og mariner den her i et døgns tid.
  2. Hæld hele posens indhold ud i et ildfast fad, drys med salt og steg først kyllingen i en forvarmet ovn ved 220 grader i 10 min. Sænk derefter varmen til 150 grader og steg videre i en times tid. Kylling stegt langsomt og længe bliver lækkert og saftigt. Du kan sagtens slukke ovnen efter endt stegetid og lade kyllingen stå i den slukkede ovn en halv times tid….det bliver den kun bedre af.