Opskrift på dolmer med bulgur

Dolmer med bulgur

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    565 Kcal
  • Fedt:
    18 %
  • Protein:
    32 %
  • Kulhydrat:
    50 %

4

Ingredienser

  • 2 dl grov bulgur
  • 3 dl hønsebouillon
  • 100 g græsk yoghurt 2%
  • 1/4 dl frisk hakket mynte
  • salt, peber
  • 8 store savoykålsblade
  • 450 g kyllingefilet i strimler
  • 1 spsk olie
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl friskhakket mynte
  • 1/2 dl rosiner
  • 200 g groft brød

Tilberedningstid: 35 min.

  1. Kog bulguren i hønsebouillon 15 min. under låg på svag varme.
  2. Rør yoghurt og mynte sammen, og smag dressingen til med salt og peber.
  3. Skær det groveste af stokken på savoykålsbladene fra.
  4. Blanchér bladene i letsaltet vand og skyl godt i koldt vand.
  5. Svits kyllingestrimlerne 3-4 minutter ved jævn varme i olie tilsat løg og knust hvidløg. Bland med bulgur, mynte og rosiner og smag til med salt og peber.
  6. Fordel fyldet på kålbladene og rul dem sammen. Servér med myntecreme og groft brød.
  7. Tilberedningstid: 35 min
  8. Tip: Kan også laves med ris eller couscous