Dolmer med bulgur
Næringsindhold
- Energi pr. person:565 Kcal
- Fedt:18 %
- Protein:32 %
- Kulhydrat:50 %
4
Ingredienser
- 2 dl grov bulgur
- 3 dl hønsebouillon
- 100 g græsk yoghurt 2%
- 1/4 dl frisk hakket mynte
- salt, peber
- 8 store savoykålsblade
- 450 g kyllingefilet i strimler
- 1 spsk olie
- 1 hakket løg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 dl friskhakket mynte
- 1/2 dl rosiner
- 200 g groft brød
Tilberedningstid: 35 min.
- Kog bulguren i hønsebouillon 15 min. under låg på svag varme.
- Rør yoghurt og mynte sammen, og smag dressingen til med salt og peber.
- Skær det groveste af stokken på savoykålsbladene fra.
- Blanchér bladene i letsaltet vand og skyl godt i koldt vand.
- Svits kyllingestrimlerne 3-4 minutter ved jævn varme i olie tilsat løg og knust hvidløg. Bland med bulgur, mynte og rosiner og smag til med salt og peber.
- Fordel fyldet på kålbladene og rul dem sammen. Servér med myntecreme og groft brød.
- Tilberedningstid: 35 min
- Tip: Kan også laves med ris eller couscous