Dyremedaljoner med basilikum-smør og sellerimos

Dyremedaljoner med basilikum-smør og sellerimos

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid:
  • ca. 20 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • 4 dyremedaljoner (ca. 700 g dyrefilet)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • groft salt og friskkværnet peber
  • Basilikumsmør:
  • 50 g smør (blødt)
  • 1 potte frisk basilikum (skyllede blade)
  • ca. 2 tsk citronsaft
  • Selleri-kartoffel-mos:
  • 700 g melede kartofler (skrællede)
  • 350 g knoldselleri (skrællet, stykker)
  • 1 dl piskefløde+kogevand
  • Tilbehør:
  • dampede grønne bønner og friske basilikumblade

  1. Kog kartofler og sellerihelt møre i vand. Hældkogevandet fra og gemdet, og mos grønsagernemed en stavblender.Tilsæt fløde og evt. lidtkogevand. Smag mosentil med salt og peber.
  2. Basilikumsmør: Rørblødt smør med hakketbasilikum, og smagtil med citronsaft. Delsmørret i fire dele, ogsæt det i køleskabet ca.20 min., til det er koldt.
  3. Dup medaljonerne tørremed køkkenrulle. Varmsmør og olie på en pande,til det er brunt. Brunkødet hurtigt på beggesider. Krydr med saltog peber.
  4. Skru ned tilmiddel varme, og stegmedaljonerne færdige3-4 min. på hver side.Servér med rygendevarm selleri-kartoffelmos,basilikum-smør ogkogte grønne bønner.