Dyremedaljoner med basilikum-smør og sellerimos
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid:
- ca. 20 min.
- Kødet er fryse-egnet
- 4 dyremedaljoner (ca. 700 g dyrefilet)
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- groft salt og friskkværnet peber
- Basilikumsmør:
- 50 g smør (blødt)
- 1 potte frisk basilikum (skyllede blade)
- ca. 2 tsk citronsaft
- Selleri-kartoffel-mos:
- 700 g melede kartofler (skrællede)
- 350 g knoldselleri (skrællet, stykker)
- 1 dl piskefløde+kogevand
- Tilbehør:
- dampede grønne bønner og friske basilikumblade
- Kog kartofler og sellerihelt møre i vand. Hældkogevandet fra og gemdet, og mos grønsagernemed en stavblender.Tilsæt fløde og evt. lidtkogevand. Smag mosentil med salt og peber.
- Basilikumsmør: Rørblødt smør med hakketbasilikum, og smagtil med citronsaft. Delsmørret i fire dele, ogsæt det i køleskabet ca.20 min., til det er koldt.
- Dup medaljonerne tørremed køkkenrulle. Varmsmør og olie på en pande,til det er brunt. Brunkødet hurtigt på beggesider. Krydr med saltog peber.
- Skru ned tilmiddel varme, og stegmedaljonerne færdige3-4 min. på hver side.Servér med rygendevarm selleri-kartoffelmos,basilikum-smør ogkogte grønne bønner.