En festlig gæstedessert: Jordbærtærte

En festlig gæstedessert: Jordbærtærte

Bunden kan dækkes med udrullet marcipan eller chokolade, så bærrene ikke gør dejen blød.Arbejdstid: 40 min.Hviletid, dej: 30 min.Bagetid: ca. 20 min.Fryse-egnet (uden gelé)

6 personer

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g mel (31/2 dl)
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 250 g marcipan
  • 1/2 kg jordbær
  • 1 dl ribsgelé
  • Tilbehør:
  • Flødeskum eller cremefraiche (18%)

  1. Findel smørret i melet og tilsæt sukker. Kom det sammenpiskede æg i og saml dejen.
  2. Lad dejen hvile koldt en halv times tid. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform (22 cm i diam.) med dejen.
  3. Prik dejbunden med en gaffel og bag den ved 185-200 grader i ca. 20 min. Lad den svale.
  4. Rul marcipanen ud til en tynd plade og læg den i bunden af tærten.
  5. Skyl og nip jordbærrene, del 2/3 i halve og mos resten. Læg jordbærmosen på marcipanen og læg de halve jordbær tæt herpå.
  6. Smelt geléen med lidt vand. Lad den svale, så den begynder at tykne og fordél den så på bærrene (evt. med en bagepensel).
  7. Flødeskum eller cremefraiche serveres til.