Engelsk Christmas Cake

Engelsk Christmas Cake

Denne engelske Christmas Cake er en lækker julekage, der er fuld af gode sager. Den kan nydes som ren konfekt, og så er den tilmed af den næsten sunde slags.

Ingredienser

  • 100 g pyntebær el. marachinobær
  • 100 g mandler
  • 400 g lyse rosiner
  • 400 g mørke rosiner
  • 200 g anden tørret frugt, f.eks. abrikoser, dadler el. figner
  • revet skal af 2 citroner
  • revet skal af 2 appelsiner
  • 100 g pomerans- el. appelsinskal
  • 3 dl rom el. portvin
  • 225 g smør
  • 225 g farin
  • 6 æg
  • 2 tsk. blandede krydderier til brunkager
  • 300 g mel
  • 1 stort madæble
  • smør til formen
  • 3-6 spsk. rom eller portvin
  • Pynt:
  • 250 g marcipan,
  • pyntebær og flormelis samt kristtorn

  1. Hak pyntebærrene groft. Skold, smut og hak mandlerne groft. Bland det hele med revet citron- og appelsinskal, hakkede mandler, pomeransskal og rom. Hæld det hele i en plastpose. Luk den til, og lad det trække i 12-24 timer. Vend jævnligt posen.
  2. Pisk smør og sukker cremet, og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt krydderier, mel og revet æble, og rør dejen igennem. Vend frugten i sammen med evt. væde.
  3. Beklæd en stor eller to mindre springforme (18-20 cm) med bagepapir. Fyld dejen i formen. Glat overfladen med en ske, og tryk dejen godt ned i midten, så vil overfladen blive plan efter bagningen.
  4. Sæt kagen i en 160 gr. varm ovn, dæmp varmen til 150 gr. efter 1 time, og bag kagen videre i 3 timer. Test med en træpind, om kagen er helt gennembagt, inden du tager den ud. Dryp kagen med lidt mere rom, og køl den helt af, inden den tages ud af formen og pyntes.
  5. Pynt kagen med et lag marcipan, som æltes let. Sigt en smule flormelis på bordet og marcipanen, og rul den tykt ud. Skær den til efter kageformen, og tryk den fast på kagen. Pynt med lidt flormelis og røde pyntebær samt lidt kristtorn, hvis det skal være rigtig britisk at se på.