Enkelt groft brød

Enkelt groft brød

Lav evt. dobbeltportion og få fyldt fryseren.

(1 brød eller 10-12 boller)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 1½ time
  • Bagetid: ca. 35 min.
  • Fryse-egnet
  • ½ liter lunkent vand
  • 1/3 pakke gær
  • 2 tsk groft salt
  • 250 g knækkede hvedekerner
  • 600-700 g hvedemel

  1. Smuldr gæren i lidt afvandet og tilsæt resten afvandet sammen med deøvrige ingredienser.
  2. Ælt, tildejen er sej og glat. Lad dejenhæve ca. 30 min.
  3. Form et brød og sæt det på enbageplade. Lad det hæve1 time.
  4. Bag brødet i en 200grader varm ovn i 15 min.Skru ned til 175 grader ogbag videre ca. 25 min., tilbrødet lyder hult, når manbanker på det på undersiden.
  5. Afkøl på bagerist.
  6. Variation: Form dejen til10-12 boller, lad dem efterhæveog bag dem i en 225grader varm ovn i 15-20min.