fisk

Bagt fisk med porrer

Fisk og estragon er altid en god alliance, og denne ret er superlet at lave.

4

Ingredienser

  • 8 små fileter af rødfisk eller rød snapper (ca. 500 g)
  • 1 spsk olie
  • salt, peber
  • 1-2 spsk fintskåret estragon
  • 1 bdt. porrer
  • 1 dl velafdryppede kapers
  • olie til stegning
  • Tilbehør:
  • 200 g sorte ris
  • 2-3 lime

Sådan gør du:

  1. Pensl fiskefileter med lidt olie, drys salt, peber og estragon på og læg dem på en plade med bagepapir.
  2. Snit porrerne i 10-12 cm lange stykker − skær dem igennem på langs. Læg dem på bagepladen, drys salt og peber på og pensl dem med den resterende olie.
  3. Bag fisk og porrer ved 200-225° i 15-20 min. Hold øje med fisken, om den er færdig og skal tages ud lidt før.
  4. Anret fisken på porrerne. Dryp kapers af i køkkenrulle og steg dem gyldne og sprøde i lidt olie, før de drysses over fisken, der serveres med sorte ris og lime.
  5. Energi pr. person: 470 kcal, fedt 20%, protein 40%, kulhydrat 40%