Fasan med savojkål og bacon

Fasan med savojkål og bacon

Fasan er magert og fintkød, der her serveresmed savojkål.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Stege/kogetid: ca. 45 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • 4 stk. fasanbryst (evt. 2 fasaner, gem lårene til suppe – se tip nederst)
  • 200 g bacon (tern)
  • 1 savojkål (fine strimler)
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • Ovnstegte kartofler:
  • ¾-1 kg kartofler (skrællede, tern)
  • 2-3 spsk olivenolie
  • ca. 2 tsk tørret rosmarin
  • Drys:
  • Flagesalt eller groft salt

  1. Steg bacon i en gryde,til fedtet smelter, ogbrun fasanbrysterneheri. Tag fasanen op ogsteg kålen i baconen ica. 5 min. under omrøring.Krydr med peber,tilsæt 2-3 dl vand oglæg kødet tilbage i gryden.
  2. Læg låg på grydenog dampsteg i ca. 15min., til kålen og kødeter mørt. Smag til medsalt og peber. Skærhvert fasanbryst i 3-4stykker.
  3. Ovnstegte kartofler:
  4. Bland kartofler medolie og rosmarin påbagepapir i en bradepande.Sæt kartoflernei ovnen ved 225 graderi ca. 45 min., til de ergyldne og møre. Rør etpar gange under stegningen.
  5. Servér fasan med savojkål,bacon og ovnstegtekartofler.