Feriekage med squash, anis og kokos
Denne kage er også god at bage, hvis det er ens „kagedag”, og man skal dele ud i skolen, i en forening eller på arbejde.
1 bradepandekage = 12-14 stk.
Ingredienser
- 6 store æg (delt i æggeblommer og æggehvider)
- 200 g lyst rørsukker (eller hvidt sukker)
- 1 citron (fintrevet skal)
- 2 spsk citronsaft
- 1 dl kokosmælk (fra dåse)
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk stødt anis eller kardemomme
- 1 knsp fint salt
- 200 g mandler med hinde (hakkede)
- 150 g squash (fintrevet)
- 2 spsk sukker
- Glasur og drys:
- 100 g flormelis
- ¾ dl vand
- ca. 3 spsk kokosmel
- Pisk æggeblommermed sukker, til det erskummende. Rør forsigtigtfintrevet skalaf citron, citronsaftog kokosmælk i dejen.Bland hvedemel, bagepulver,stødt anis ellerkardemomme og saltsammen og drys det idejen igennem en si.
- og fintrevet squash idejen. Pisk æggehvidernestive med 2 spsksukker og vend demi dejen. Hæld dejeni en smurt firkantetbradepandeform (35 x25 cm), og bag kageni ca. 45 min. ved 175grader.
- Lad den færdigbagtekage afkøle på en bagerist.Rør glasurensammen, smør den iet jævnt lag på kagenog drys med kokosmel.Skær kagen ud i passendestykker.