Feriekage med squash, anis og kokos

Feriekage med squash, anis og kokos

Denne kage er også god at bage, hvis det er ens „kagedag”, og man skal dele ud i skolen, i en forening eller på arbejde.

1 bradepandekage = 12-14 stk.

Ingredienser

  • 6 store æg (delt i æggeblommer og æggehvider)
  • 200 g lyst rørsukker (eller hvidt sukker)
  • 1 citron (fintrevet skal)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 dl kokosmælk (fra dåse)
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt anis eller kardemomme
  • 1 knsp fint salt
  • 200 g mandler med hinde (hakkede)
  • 150 g squash (fintrevet)
  • 2 spsk sukker
  • Glasur og drys:
  • 100 g flormelis
  • ¾ dl vand
  • ca. 3 spsk kokosmel

  1. Pisk æggeblommermed sukker, til det erskummende. Rør forsigtigtfintrevet skalaf citron, citronsaftog kokosmælk i dejen.Bland hvedemel, bagepulver,stødt anis ellerkardemomme og saltsammen og drys det idejen igennem en si.
  2. og fintrevet squash idejen. Pisk æggehvidernestive med 2 spsksukker og vend demi dejen. Hæld dejeni en smurt firkantetbradepandeform (35 x25 cm), og bag kageni ca. 45 min. ved 175grader.
  3. Lad den færdigbagtekage afkøle på en bagerist.Rør glasurensammen, smør den iet jævnt lag på kagenog drys med kokosmel.Skær kagen ud i passendestykker.