Finskbrød

Finskbrød

Grunddejen rækker til både finskbrød, konfettikager og syltetøjskager. Ønsker du derfor blot at lave finskbrød kan du bare nøjes med 1/3 del af dejen. Så bliver der ca 25 finskbrød.

Ingredienser

  • Grunddej
  • 300 g mel (5 dl)
  • 200 g smør
  • 100 g sukker (1½ dl)
  • 1 æg (str. mellem)
  • Endvidere
  • æg
  • tesukker
  • finthakkede mandler

  1. Findél smørret i melet.Bland sukker i og tilsætægget. Saml dejen. Laddejen hvile koldt en halvtimes tid, så er den nemmereat forme og udrulle.
  2. Tril dejen til fingertykkestænger. Tryk dem lidt påoversiden og skær demderefter i ca. 4 cm bredesnitter.
  3. Pensl dem medæg og dyp dem i tesukkerog finthakkede mandler.Bag kagerne ved 185 graderi 6-8 min.