Fisk i grøntsagssauce med dild og citron
Fisk behøver ikke at være svært at lave!
Ingredienser
- 600-700 g fisk, f.eks havkat, lyssej, torsk eller anden hvid fisk
- 3 gulerødder
- ¼ knoldselleri
- 1½ porre
- 1-2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl vand eller fiske eller hønsebouillon
- 2 dl piskefløde
- saften af ¼ citron
- ½ tsk revet citronskal
- salt og peber
- ½ dl groft hakket dild (alternativt basilikum eller finthakket purløg).
- Tilbehør: brød.
Sådan laver du fisk i grøntsagssauce:
- Skær fisken i små stykker af ca. 3 cm længde. Skræl gulerødder og selleri, og skær dem i små tern af ca. 1 cm. Rens porren og snit den i tynde skiver af ca. ½ cm.
- Kom olivenolie i en gryde og steg gulerødder og selleri ved jævn varme til de bliver let møre, ca. 3-4 min. Tilsæt porre, hvidløg, salt og peber. Hæld vand eller bouillon herved, og lad det simre et par min. Hæld fløde i gryden og bring det til kogepunktet. Kom fiskestykkerne i og vend dem rundt sammen med grøntsagerne. Lad det koge ved svag varme ca. 3 min. under låg. Tag gryden af varmen, og lad fisken trække færdig i saucen 3 min. fortsat under låg. Rør kun forsigtigt rundt i gryden – ellers kan fisken have tendens til at falde fra hinanden.
- Krydr fiskegryden med citronsaft, –skal, salt, peber og dild.
- Servér med brød.
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/