Fisk i grøntsagssauce med dild og citron

Fisk i grøntsagssauce med dild og citron

Fisk behøver ikke at være svært at lave!

Ingredienser

  • 600-700 g fisk, f.eks havkat, lyssej, torsk eller anden hvid fisk
  • 3 gulerødder
  • ¼ knoldselleri
  • 1½ porre
  • 1-2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl vand eller fiske eller hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • saften af ¼ citron
  • ½ tsk revet citronskal
  • salt og peber
  • ½ dl groft hakket dild (alternativt basilikum eller finthakket purløg).
  • Tilbehør: brød.

Sådan laver du fisk i grøntsagssauce:

  1. Skær fisken i små stykker af ca. 3 cm længde. Skræl gulerødder og selleri, og skær dem i små tern af ca. 1 cm. Rens porren og snit den i tynde skiver af ca. ½ cm.
  2. Kom olivenolie i en gryde og steg gulerødder og selleri ved jævn varme til de bliver let møre, ca. 3-4 min. Tilsæt porre, hvidløg, salt og peber. Hæld vand eller bouillon herved, og lad det simre et par min. Hæld fløde i gryden og bring det til kogepunktet. Kom fiskestykkerne i og vend dem rundt sammen med grøntsagerne. Lad det koge ved svag varme ca. 3 min. under låg. Tag gryden af varmen, og lad fisken trække færdig i saucen 3 min. fortsat under låg. Rør kun forsigtigt rundt i gryden – ellers kan fisken have tendens til at falde fra hinanden.
  3. Krydr fiskegryden med citronsaft, –skal, salt, peber og dild.
  4. Servér med brød.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/