Fisk med tomater
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Stegetid: 12 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 små rødspætter (eller skrubber)
- havsalt og friskkværnet peber
- Endvidere:
- 2 fed hvidløg
- 1/2-1 frisk chili
- 3 spsk olivenolie
- 250 g gule og røde cherrytomater
- frisk oregano (eller basilikum)
- 2 dl hvidvin (eller vand)
- Tilbehør:
- Nye kartofler eller brød
- Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Hak chili (uden frø og mellemvægge) fint. Skær evt. fisken ud i 2-3 stykker og drys med havsalt og friskkværnet peber.
- Steg hvidløg og chili et øjeblik på en varm pande med olivenolie.
- Læg fisken på panden og lad den stege et par min. Vend den og tilsæt halve cherrytomater, friskhakket oregano (eller basilikum) og vin (eller vand). Lad retten simre 5-8 min. — til fisken er gennemvarm.
- Smag til med salt og peber og servér med nye kartofler eller brød.