Fisk med tomater

Fisk med tomater

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Stegetid: 12 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 små rødspætter (eller skrubber)
  • havsalt og friskkværnet peber
  • Endvidere:
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2-1 frisk chili
  • 3 spsk olivenolie
  • 250 g gule og røde cherrytomater
  • frisk oregano (eller basilikum)
  • 2 dl hvidvin (eller vand)
  • Tilbehør:
  • Nye kartofler eller brød

  1. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Hak chili (uden frø og mellemvægge) fint. Skær evt. fisken ud i 2-3 stykker og drys med havsalt og friskkværnet peber.
  2. Steg hvidløg og chili et øjeblik på en varm pande med olivenolie.
  3. Læg fisken på panden og lad den stege et par min. Vend den og tilsæt halve cherrytomater, friskhakket oregano (eller basilikum) og vin (eller vand). Lad retten simre 5-8 min. — til fisken er gennemvarm.
  4. Smag til med salt og peber og servér med nye kartofler eller brød.