Fiskefrikadeller med rejer og karry
Her er lækre fiskefrikadeller medmasser af rejer. De er altid populære på frokostbordet eller til middagsmad og et hit at servere for mindre børn nytårsaften.
(Ca. 3 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 15 min.
- Fiskefrikadeller er fryse-egnede (hvis kødet ikke har været frosset før)
- 250 g sej eller torsk (filet)
- ½ tsk groft salt
- 1 æggehvide
- ca. 1 tsk mild karry
- 1 dl piskefløde
- 200 g rejer
- 1 spsk smør + 1 spsk olie
- Gulerodssalat med lime:
- 350 g gulerødder (skrællede)
- 1 bundt dild (små duske)
- 2 lime (saft)
- Tilbehør: godt brød
- Skær fisken ud i småstykker, og hak dem i enfoodprocessor med salt.
- Tilsæt æggehvide ogkarry, tænd på højestetrin og kør fiskekødethurtigt med fløde.
- Vend rejerne i farsen. Rørfiskefarsen igennem.Form ca. 10 fiskefrikadeller,og steg dem på en slip let-pande i smør og olie 7-8 min. på hverside ved middel varme.
- Gulerodssalat: Riv gulerøddernegroft, krydr med salt og peber,bland med dild og limesaft.Servér gulerodssalat med lime til fiskefrikadeller med karry ogbrød.