Fiskesuppe med øl

Fiskesuppe med øl

Du kan koge muslinger og skære fisken udom formiddagen. Bare du opbevarer det ikøleskabet. Gør også alle grønsagerne klar,så er suppen hurtigt lavet.

10 personer

Ingredienser

  • 2 kg blåmuslinger
  • ½ kg søtunge el. rødtungefilet
  • 1 porre
  • 3 gulerødder
  • 2 stk. fennikel
  • 25 g smør
  • ½ l øl, f.eks. indien pale el. hvedeøl
  • 1½ l hønsesuppe, helst hjemmekogt el. optøet fra frost
  • 6 friske, flåede tomater
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • salt, peber
  • Aïoli:
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • 2-4 fed finthakkede hvidløg
  • 1½ dl olivenolie
  • ca. 1½ dl solsikkeolie
  • peber
  • Tilbehør:
  • godt flute el. madbrød

  1. Skrub og skyl muslingerne under rindendekoldt vand. De muslinger, der ikke er lukkede,bankes let mod køkkenbordet. Lukker desig ikke, skal de kasseres. Kom 1 dl vand i engryde med tætsluttende låg, og bring den ikog. Kom muslingerne i, og læg låget på. Kogmuslingerne 5-6 min. De muslinger, der ikkehar åbnet sig, skal kasseres. Si muslingelagengennem et kaffefilter, og gem det. Pil defleste muslinger ud af skallerne. Gem nogle iskaller til pynt. Stil muslingerne og kogelagentildækket i køleskab.
  2. Skær fisken i mundrette firkanter, og drysdem med lidt salt. Stil fisken tildækket ikøleskab.
  3. Rens porren grundigt under koldt vand,og skær den i ringe. Skær gulerødderne ogfenniklerne i tern. Svits grønsagerne i smør,uden at de tager særlig farve. Tilsæt øl, suppe,muslingelage, tomater og hvidløg. Kogsuppen ca. 10 min. Tilsæt fisk og muslinger.Lad kun suppen småsimre et par min. Smagtil med salt og peber. Server straks.
  4. Når du starter på aIolien, er det vigtigt,at både redskaber og ingredienser har stuetemperatur,ellers vil den skille under tilberedningen.Du kan også købe aIoli på glas.
  5. Rør æggeblommer, citronsaft og saltsammen, til det er sejt, tilsæt hvidløg.Tilsæt lidt olie ad gangen, mens der piskesmed et piskeris eller en håndmikser. Deter vigtigt ikke at tilsætte for meget olie,specielt i starten.
  6. Smag aïolien til med salt og peber og evt.ekstra citronsaft. Server aïolien til suppensammen med ristede skiver af flute.