-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Five spice andebryst
Prøv opskriften på denne nemme kinesiske ret med andebryst krydret med five spice. Andebrystet er lagt på en bund af nudler og er toppet med sprøde grøntsager. Perfekt hvis aftensmaden skal være nem og lækker!
4 personer
Ingredienser
- 2 andebryst
- 3 spsk. majsstivelse
- 2 tsk. kinesisk five spice blandingskrydderi, se tip nederst, eller brug garam masala eller karry
- 1 dl olie
- 4 forårsløg
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 2 spsk. tomatketchup
- 2 spsk. sød chilisauce
- 3 spsk. risvinseddike eller æblecidereddike
- 1 tsk. sambal oelek
- ½ dl vand
- 200 g edamamebønner
- cashewnødder og limebåde
- kogte ægnudler
- lynstegte strimler af rød peberfrugt
- sød chilisauce og sojasauce
Sådan gør du:
- Fjern skindet fra andebrystfileterne, og kassér det. Skær kødet i 1 cm skiver. Kom andekødet i en skål, og drys majsstivelsen og five spice over. Vend det godt rundt.
- Varm olien op i en wok, og steg kødet heri, til det er gyldent. Tag det op med en hulske, og lad det dryppe af på køkkenrulle.
- Hæld olien væk undtagen 1 spsk. Snit forårsløgene, gem den grønne del til pynt. Lynsteg den hvide del af forårsløgene, hvidløg og ingefær i 1 min.
- Bland tomatketchup, sød chilisauce, risvinseddike, sambal oelek og vand, og kom det i grøntsagerne. Kog det op. Kom kødet i, og kog det op.
- Lad retten simre 10 min. under låg. Kog edamamebønnerne i letsaltet vand i 2-3 min., og afdryp dem i en si.
- Server andekødet med edamamebønnerne, og det foreslåede tilbehør. Pynt med cashewnødder, limebåde og den grønne løgtop.