Flæskesteg med gulerodsmos og ristede porrer

Flæskesteg med gulerodsmos og ristede porrer

(4 pers.)

Ingredienser

  • 8 skiver flæskesteg (evt. rest fra dagen før)
  • Gulerodsmos:
  • 500 g gulerod
  • 300 g bagekartofler
  • 300 g søde kartofler (kan erstattes med gulerødder)
  • 1 spsk. finthakket frisk rosmarin
  • saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
  • friskrevet muskatnød
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • Ristede porrer:
  • 2 porrer
  • 25 g smør
  • Tilbehør:
  • ristet rugbrød el. groft brød

  1. Skræl gulerødderne og begge slags kartofler, og skær dem i tern. Kog rodfrugterne i letsaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og mos grønsagerne med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt rosmarin, muskatnød, fløde, salt og peber, og mos det hele godt.
  2. Skær porrerne i tynde skiver. Steg dem på panden i smør over svag varme i ca. 10 min., eller til de er brune og lækre. Krydr med salt og peber.
  3. Lun flæskestegen, og server den med gulerodsmosen, de ristede porrer og brød.