Flødeis
Når man får det for varmt i solen, er der ikke noget så skønt som at blive kølet ned med hjemmelavet is eller sorbet. Det er nemt med en ismaskine, men det kan også lade sig gøre med en helt almindeligfryser.
Ca. 3/4 liter
Ingredienser
- Vaniljeis, grundopskrift:
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 10 min.
- Frysetid: 1-6 timer
- 1/4 l mælk
- 1/4 l fløde 9%
- 1 stang vanilje
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
- Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom vaniljemarv og -stang i en gryde sammen med mælk og fløde. Giv det et opkog, sluk for varmen og lad det trække 10 min.
- Pisk æggeblommerne sammen med sukker i en skål. Pisk mælk/flødei æggeblommerne og hæld dettilbage i gryden.
- Pisk underopvarmning, til det får en cremetkonsistens – det må ikke koge! Si cremen over i en skål og lad den blive helt kold.
- Pisk æggeblommerne sammen med sukker i en skål. Pisk mælk/flødei æggeblommerne og hæld dettilbage i gryden. Pisk underopvarmning, til det får en cremetkonsistens – det må ikke koge! Si cremen over i en skål og lad den blive helt kold.
- Frys cremen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, så hældcremeni en form og stil den i fryseren. Pisk den igennem hvert 20. min., til isen er frossen.