Florentinerkager
Delikate, tynde og sprøde mandelkager med et strejfaf appelsin. Nyd dem som småkager – eller læg demsammen med flødeskum eller chokoladecreme, så debliver til de fineste konditorkager.
30 kager
Ingredienser
- Arbejdstid: 45-60 min.
- Hviletid: 30 min.
- Bagetid: 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- 150 g sukker
- 75 g smør
- 3 spsk mel
- 2 spsk piskefløde
- 2 spsk lys sirup
- 150 g hakkede mandler
- 100 g hakket syltet appelsinskal
- Pynt:
- 75 g mørk chokolade evt. piskefløde
- eller chokoladesmørcreme:
- ½ dl pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk flormelis
- 75 g blødt smør
- 75 g smeltet mørk chokolade
- Bland sukker, smør, mel, fløde og sirup ien gryde og giv det et opkog under omrøring. Tilsæt mandler og appelsinskal og kog igennemunder omrøring.Tag gryden af varmen og lad dejen afkøle 30min.
- Varm ovnen op til 180 grader varmluft (200 grader alm. ovnvarme).Del dejen i ca. 30 kuglerog læg dem med GODplads imellem på 3-4bageplader med bagepapir. Tryk dem flade med hånden eller enpaletkniv, og bag dem ca. 10 min.
- Lad dem stå på pladerneet par min., før de flyttes over på en rist eller formes til rør.Pensl de afkølede kager helt eller delvis medsmeltet chokolade, og lad det stivne. Opbevar kagerne i en kagedåse.
- Servering: Læg evt.kagerne sammen to og to med flødeskum ellerchokoladesmørcreme.
- Chokoladesmørcreme:Pisk æggeblommer ogflormelis til en tyk ogluftig creme – ca. 5 min. med en håndmikser.Pisk blødt smør i lidtad gangen og pisk densmeltede chokolade i. Stil cremen koldt 20-30 min. før brug.