Focacciabrød med rosmarin og parmesan

Focacciabrød med rosmarin og parmesan

10 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g durumhvedemel
  • ca. 450 g pizzamel el. hvedemel
  • Desuden:
  • 4 spsk. friskhakket rosmarin
  • 50 g parmesanost
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrigeingredienser, og ælt dejen grundigt, så denbliver smidig. Lad dejen hæve tildækket i enskål ca. 3 timer.
  2. Del dejen i 10 kugler. Pres dem flade, såder bliver ca. 1 cm tykke cirkler ud af det.Lad dem efterhæve 15 min.
  3. Prik fordybninger med fingrene. Rørfinthakket rosmarin, revet parmesan ogolivenolie sammen, og smør det på brødene.Drys med salt. Bag brødene ca. 15 min. ved225 gr.