Forårssalat med nye grønsager
8 personer
Ingredienser
- Kogetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1 kg nye danske
- kartofler
- 2 bdt nye gulerødder
- 2 fennikler
- 1 blomkål
- 250 g friskbælgede ærter
- Dressing:
- 3 skalotteløg
- 1 spsk dijonsennep
- 4 spsk æblevineddike
- 4 spsk olivenolie
- salt og peber
- Endvidere: evt. 300 g kogt eller lufttørret skinke i skiver
- Skrub eller skrab kartoflernerene og kom dem ikogende, letsaltet vand.Lad dem simre 8-10 min.Tag gryden af varmenog lad dem trækkefærdige under låg ca.8 min. Hæld vandet frakartoflerne, overhælddem med koldt vand oglad dem dryppe godt af.
- Rens de øvrige grønsager(undtagen ærter) ogskær i mindre stykker– del blomkålen i buketter.Kog grønsagernemøre, men sprøde, ikogende, letsaltet vand,én slags ad gangen oglæg dem straks i koldtvand, før de drypper af.
- Bælg ærterne. Pil skalotteløgeneog hak demfint. Pisk dem sammenmed sennep og vineddike.Pisk olivenolien ilidt ad gangen og spædevt. med et par skefuldevand. Smag til medsalt og peber og vendkartofler og grønsagersammen med dressingen.
- Drys ærterneover salaten og serverevt. sammen med engod kogt eller lufttørretskinke.