Forkælet lammespyd
Eksotisk aftensmad på få minutter
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Trækketid: 20 min.
- Stegetid: 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- 250 g lammemørbrad
- 2 spsk soja
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk sesamfrø
- 2 forårsløg (fintsnittet)
- 1 rødløg (i både)
- ½ liter yoghurt naturel
- ½ agurk
- 125 g cherrytomater
- (i halve)
- 1 fed hvidløg, knust
- salt og peber
- Fjern sener, skær lammemørbraderne i halve og vend dem i en skål med soja, sesamolie, sesamfrø og forårsløg.
- Lad yoghurt dryppe af i et kaffefilter min. 20 min. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær den i skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min. Tør dem og vend dem i yoghurten sammen med cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.
- Sæt kødet på spyd sammen med rødløg og steg det på en varm grill eller en grillpande eller under grillen i ovnen ca. 10 min. Vend spyddene nogle gange undervejs.
- Tips: Brug eventuelt græsk yoghurt, der ikke skal presses.
- Fjern sener, skær lammemørbraderne i halve og vend dem i en skål med soja, sesamolie, sesamfrø og forårsløg.
- Lad yoghurt dryppe af i et kaffefilter min. 20 min. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær den i skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min. Tør dem og vend dem i yoghurten sammen med cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.
- Sæt kødet på spyd sammen med rødløg og steg det på en varm grill eller en grillpande eller under grillen i ovnen ca. 10 min. Vend spyddene nogle gange undervejs.
- Tips: Brug eventuelt græsk yoghurt, der ikke skal presses.