Forkælet lammespyd

Forkælet lammespyd

Eksotisk aftensmad på få minutter

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Trækketid: 20 min.
  • Stegetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g lammemørbrad
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk sesamfrø
  • 2 forårsløg (fintsnittet)
  • 1 rødløg (i både)
  • ½ liter yoghurt naturel
  • ½ agurk
  • 125 g cherrytomater
  • (i halve)
  • 1 fed hvidløg, knust
  • salt og peber

  1. Fjern sener, skær lammemørbraderne i halve og vend dem i en skål med soja, sesamolie, sesamfrø og forårsløg.
  2. Lad yoghurt dryppe af i et kaffefilter min. 20 min. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær den i skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min. Tør dem og vend dem i yoghurten sammen med cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.
  3. Sæt kødet på spyd sammen med rødløg og steg det på en varm grill eller en grillpande eller under grillen i ovnen ca. 10 min. Vend spyddene nogle gange undervejs.
  4. Tips: Brug eventuelt græsk yoghurt, der ikke skal presses.
  5. Fjern sener, skær lammemørbraderne i halve og vend dem i en skål med soja, sesamolie, sesamfrø og forårsløg.
  6. Lad yoghurt dryppe af i et kaffefilter min. 20 min. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær den i skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min. Tør dem og vend dem i yoghurten sammen med cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.
  7. Sæt kødet på spyd sammen med rødløg og steg det på en varm grill eller en grillpande eller under grillen i ovnen ca. 10 min. Vend spyddene nogle gange undervejs.
  8. Tips: Brug eventuelt græsk yoghurt, der ikke skal presses.