Forloren and

Forloren and

Eller kald det rullesteg. Mmmm.. det smager godt, som julemad eller en dejlig efterårsret.

Ingredienser

  • 170 g kalkunbryst
  • 1 æble
  • 40 g stenfri svesker
  • salt & peber
  • 2 dl andebouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
  • grønsager efter ønske

  1. Lav et snit ind i kødet med en skarp kniv og fold kalkunbrystet ud, så det bliver ét stort, fladt stykke.
  2. Skræl æblet, skær det i tynde både og skær sveskerne lidt ud.
  3. Læg frugterne oven på kødet, rul det sammen og bind det for at holde det på plads.
  4. Læg det herefter i et ovnfast fad. Kom bouillonen ved og krydr kødet med salt og peber.
  5. Sæt stegen i en varm ovn og steg ved 200° i ca 40 minutter.
  6. Skær kødet i skiver og server dem med grønsager efter ønske og den lækre sauce, der er i bunden af fadet (æblet har jævnet saucen).
  7. Den forlorne and kan serveres med traditionelt andetilbehør, som for eksempel lun rødkål, waldorfsalat og kartofler, som du kan finde opskrifter på andetsteds i bogen.