Opskrift på røget laks

Forret med fisk: Røget laks

6

Ingredienser

  • 75 g rygeost
  • 2 spsk tykmælk
  • 4 spsk vand
  • salt
  • 2 tykke stængler bladselleri + blade
  • 100 g rugbrød
  • 1 spsk neutral olie
  • 250 g røget laks i skiver.

Sådan laver du laks med rygeost

  1. Dagen før:
  2. Dressingen laves ved at røre af rygeost, tykmælk og vand sammen – smag til med salt.
  3. Brug en kartoffelskræller til at lave tynde strimler af bladsellerien og gem dem i vand.
  4. Laks anrettes på fad og kommes i køleskab indtil gæsterne kommer.
  5. På dagen:
  6. Croutoner laves om eftermiddagen ved at smuldre rugbrødet, vend det med olie og drys lidt salt over. Rist det sprødt i ovnen i 10 min ved 200 grader.
  7. Lige inden gæsterne kommer, dryppes dressing over og bladselleristrimler og rugbrødskrymmel kommes over. Pynt med blade fra bladsellerien.