Fragilité med chokoladefyld

Fragilité med chokoladefyld

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: Ca. 1 time
  • Bagetid: Ca. 40 min.
  • Fryse-egnet
  • 4 æggehvider
  • 100 g mandler (finthakkede)
  • 175 g flormelis
  • 2 spsk mel
  • Cremefyld:
  • 150 g chokolade
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 æg (mellem)
  • Pynt:
  • sigtet flormelis
  • samt ristede mandler
  • eller nødder

  1. Begynd med cremen: Bræk chokoladen i mindre stykker. Bring fløden i kog i en gryde. Tag gryden fra varmen og pisk ægget i. Pisk derefter chokoladen i den varme blanding, lidt ad gangen. Sæt cremen koldt.
  2. Kagen: Pisk æggehviderne meget stive. Bland de hakkede mandler med flormelis og mel. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.
  3. Aftegn 2 firkanter på 25 x 25 cm på bagepapir lagt på bagepladen. Fordel fragilitédejen herpå. Bag ved 125-130 grader i 40-45 min.
  4. Del hver firkant i to bunde. Læg den helt kolde creme mellem de4 bunde. Drys med sigtet flormelis og derpå med ristede mandler eller nødder.