Fragilité med chokoladefyld
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: Ca. 1 time
- Bagetid: Ca. 40 min.
- Fryse-egnet
- 4 æggehvider
- 100 g mandler (finthakkede)
- 175 g flormelis
- 2 spsk mel
- Cremefyld:
- 150 g chokolade
- 2½ dl piskefløde
- 1 æg (mellem)
- Pynt:
- sigtet flormelis
- samt ristede mandler
- eller nødder
- Begynd med cremen: Bræk chokoladen i mindre stykker. Bring fløden i kog i en gryde. Tag gryden fra varmen og pisk ægget i. Pisk derefter chokoladen i den varme blanding, lidt ad gangen. Sæt cremen koldt.
- Kagen: Pisk æggehviderne meget stive. Bland de hakkede mandler med flormelis og mel. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.
- Aftegn 2 firkanter på 25 x 25 cm på bagepapir lagt på bagepladen. Fordel fragilitédejen herpå. Bag ved 125-130 grader i 40-45 min.
- Del hver firkant i to bunde. Læg den helt kolde creme mellem de4 bunde. Drys med sigtet flormelis og derpå med ristede mandler eller nødder.