
Fragilité opskrift
Fragilité er faktisk en ærkedansk kage, som blev opfundet af bager Johannes Steen på Amagertorv omkring 1910.
(12 stk.)
Ingredienser
- 8 æggehvider
- 350 g flormelis
- 2 spsk. hvedemel
- 200 g finthakkede hasselnødder
- Creme:
- 75 g flormelis
- 75 g blødt smør
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- 1½ spsk. nescafépulver
- 2 spsk. kogende vand
- ¼ l piskefløde
- Pynt:
- sigtet flormelis
- Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af flormelissen i. Vend resten af flormelissen samt hvedemel og nødder i. Hæld dejen ud i en bradepande foret med bagepapir og smurt med smør ca. 40 x 35 cm. Bagbunden ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Del bunden i 2.
- Rør flormelis og smør sammen. Pisk æggeblommen i.
- Opløs kaffepulveret i vandet, og afkøl det. Pisk fløden til skum og vend kaffen i. Rør smørcremen i.
- Fordel cremen mellem de 2 kagestykker. Stil kagen tildækket i køleskab 3-4 timer. Skær kagen i ca. 12 tern. Pynt med sigtet flormelis.