Frisk passionsfrugttærte

Frisk passionsfrugttærte

Skøn og frisk desserttærte med lækker creme og passionsfrugt.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 45 min.
  • Fryse-egnet
  • 200 g hvedekiks (f.eks. digestive)
  • 100 g smør
  • Fyld:
  • 400 g flødeost naturel
  • 3 æg
  • 100 g sukker (1 1⁄4 dl)
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 passionsfrugter
  • Garnering:
  • 3 dl cremefraiche 18%
  • 4 spsk sukker
  • Pynt:
  • 4 passionsfrugter
  • 1 spsk sukker

  1. Knus kiksene. Det gøresnemmest, hvis de kommesi en plastpose ogknuses med kagerullen.Smelt smørret og venddet i smulderet. Preskikseblandingen i envelsmurt springform,24 cm i diam. Forbagbunden ved 175 graderi 5-6 min.
  2. Pisk æg ogsukker sammen og piskflødeosten i sammenmed citronsaft. Skærpassionsfrugterne ihalve og tag frugtkødetud med en teske. Piskfrugtkødet i flødeostblandingen.Kom fyldeti den forbagte tærte.
  3. Bag yderligere 45 min.Passionsfrugt kaldes ogsågrenadil. Selv om de små sortefrø i det saftige frugtkød kanvirke lidt hårde, spises de med.Vil man nyde frugten naturel,skæres den i halve, og frugtkødetspises med en teske.Bagesidenved 175 grader, eller tilfyldet er fast.
  4. Pisk imens cremefraicheog sukker sammen.Kom det på tærtenog bag yderligere 5 min.Lad tærten svale.
  5. Tagfrugtkødet ud af de firepassionsfrugter og rørsukker i. Fordel det overden kolde tærte lige indenservering.