Friskbagt sommerbrød: Durumflutes
Sprøde durumflutes og -boller lige fra ovnen er det perfekte tilbehør til sommermaden.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: 6-12 timer
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnet
- (2-4 flutes eller 12 store boller)
- 15 g gær
- ½ l koldt vand
- 250 g grov eller fin durumhvede (f.eks. Bornholms valsemølle)
- 1 spsk havsalt
- 1 spsk honning eller
- sirup
- ca. 500 g hvedemel med højt glutenindhold (f.eks. Hvedemel Extra fra Bornholms valsemølle,
- Søris hvedemel eller italiensk eller amerikansk hvedemel)
- Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem – mindst 5 min.
- Dæk dejen til og lad den hæve et køligt sted min. 6 timer og gerne natten over.
- Vend dejen ud på et bord drysset med durummel – dejen skal IKKE æltes. Del dejen i 2-4 stykker og form dem forsigtigt til tynde, lange brød. Læg dem på et par bageplader med bagepapir (eller en flutesplade) og lad dem efterhæve ½ times tid (eller mens ovnen bliver varm).
- Rids brødene 4-5 gange på skrå og bag dem ved 250 grader i ca. 15-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
- Eller brug dejen til gode boller: Tril forsigtigt dejen til en tyk pølse og del den i 12 stykker.
- Form dem forsigtigt til boller og læg dem på bageplader med bagepapir.
- Drys dem med lidt durummel og lad dem efterhæve, mensovnen bliver varm, og giv dem evt. et enkelt snit med en skarp kniv.
- Bag bollerne ca. 15 min. ved 250 grader og lad dem afkøle på en rist.