Friske Vietnamruller med Hoisindip og Mangosalat
Sund fastfood - Hurtig hverdagsret
Total:25 minutter
Ingredienser
- 100 g risnudler
- 10 tigerrejer (kogte)
- 1 icebergsalat
- Bønnespirer el.l.
- 1 bundt frisk basilikum, sød
- Et par forårsløgtoppe
- 10 stk. rispapir
- Hoisindip:
- 1 dl hoisinsauce
- Saft fra 1 lime
- 1/2 spsk reven ingefær
- Blandes og stilles på køl.
- Mangosalat:
- 2 mango
- 1 rødløg i små tern
- 3 spsk peanuts, usaltede
- 1 håndfuld mynte
- Dressing:
- 1 spsk sukker
- 2 spsk fiskesauce
- 1 stor, rød chili
Sådan gør du:
- Kog nudlerne og skyl dem i koldt vand. Gør grøntsagerne klar. Fyld en skål med koldt vand og læg et stykke rispapir i blød. Kun et ad gangen. Når rispapiret er blødt, lægges det på et fugtigt viskestykke. Husk så at lægge et nyt stykke i blød med det samme. Læg en lille portion icebergsalat midt på rispapiret (ca. den størrelse du vil have rullen). Læg derefter risnudler ovenpå sammen med to rejer, lidt bønnespirer, forårsløg og basilikum. Fold først venstre og højre side ind over, derefter enderne og luk til sidst ved at rulle. Læg rullen med åbningen mod tallerknen, så går den ikke op. Server med hoisindip.
- Mangosalat:
- Bland sukker, fiskesauce og finthakket chili og hæld over de ens udskårne mangoer. Bland med rødløg, peanuts og mynte.