Friteret hyldeblomst med hindbærpuré
Fritering af hyldeblomster er overraskende godt.
4
Ingredienser
- 200 g hindbær
- 75 g rørsukker
- 150 g hvedemel
- 50 g sukker
- 3 æg
- 1½ dl mælk
- ½ tsk citronskal, revet
- 15-20 hyldeblomster
- jordnøddeolie eller anden olie
- til fritering
- lidt flormelis til drys
Sådan gør du
- Bring hindbær og sukker til kogepunktet, og blend det til en jævn konsistens.
- Rør hvedemel, sukker, æg, mælk og citronskal sammen. Dyp hyldeblomsterne i dejen, og lad dejen dryppe lidt af. Steg 3-4 stk. hyldeblomster ad gangen i gryden med jordnøddeolie, til de er gyldne og lækre, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Drys de friterede hyldeblomster med flormelis, og servér dem med lidt hindbærpure til at dyppe i. Friteret hyldeblomst med hindbærpuré Fritering af hyldeblomster er overraskende.
PRØV OGSÅ: Jordbærlagkage med hyldeblomst