Frossen valnøddetærte
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Frysetid:
- 3-4 timer
- (6 personer)
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 6 spsk flormelis
- 1 stang vanilje
- 6-8 makroner
- 1 dl portvin
- 100 g valnøddekerner (grofthakkede)
- 1/2 liter piskefløde
- Drys: valnøddekerner
- Pisk æggeblommerne godt med flormelissen og skrab vaniljekornene i.
- Del eller knus makronerne groft. Stænk dem med portvin og vend dem i æggemassen sammen med valnøddekernerne.
- Pisk fløden til skum og vend den i.
- Kom blandingen i en tærteform eller springform beklædt med bagepapir.
- Sæt desserten i fryseren 3-4 timer. Tag den op, 1/2 times tid før den serveres.
- Drys delte valnøddekerner over før servering.