Frossen valnøddetærte

Frossen valnøddetærte

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Frysetid:
  • 3-4 timer
  • (6 personer)
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 6 spsk flormelis
  • 1 stang vanilje
  • 6-8 makroner
  • 1 dl portvin
  • 100 g valnøddekerner (grofthakkede)
  • 1/2 liter piskefløde
  • Drys: valnøddekerner

  1. Pisk æggeblommerne godt med flormelissen og skrab vaniljekornene i.
  2. Del eller knus makronerne groft. Stænk dem med portvin og vend dem i æggemassen sammen med valnøddekernerne.
  3. Pisk fløden til skum og vend den i.
  4. Kom blandingen i en tærteform eller springform beklædt med bagepapir.
  5. Sæt desserten i fryseren 3-4 timer. Tag den op, 1/2 times tid før den serveres.
  6. Drys delte valnøddekerner over før servering.